Το κολατσιό και το απογευματινό σνακ των παιδιών θέλετε να συνδυάζουν θρεπτική αξία, νοστιμιά αλλά και ποικιλία που δε θα τα κάνει να βαριούνται.
Φρούτα, γάλα, γιαούρτι, τοστ ή δημητριακά ολικής άλεσης μπορούν να αποτελέσουν υγιεινές και ισορροπημένες επιλογές για τα ενδιάμεσα γεύματα των παιδιών, προσφέροντας απαραίτητα θρεπτικά συστατικά χωρίς «περιττές» θερμίδες, λιπαρά, ζάχαρη ή/και αλάτι.
Πώς μπορεί όμως να εμπλουτιστεί περαιτέρω η παραπάνω λίστα; Μια καλή λύση, λοιπόν, είναι και οι ξηροί καρποί, ομάδα τροφίμων υψηλής διατροφικής αξίας, που προσφέρει πλήθος ευεργετικών συστατικών, όπως φυτικές ίνες, «καλά» λιπαρά, αντιοξειδωτικά, βιταμίνη Ε, φυλλικό οξύ, νιασίνη, βιταμίνη Β6, μαγνήσιο, ψευδάργυρο, σελήνιο, κάλιο και χαλκό.
Συνέχεια στο www.e-cook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου